За плановете на Apple да създаде свой електрически автомобил се говори

...
За плановете на Apple да създаде свой електрически автомобил се говори
Коментари Харесай

Мечтата на Apple за кола е мъртва

За проектите на Apple да сътвори собствен електромобил се приказва към този момент от към 10 години. За това време съвсем нищо публично не бе казано, а имаше повече тайнственост и догадки.
 Apple Car, Project Titan, Lamborghini и какво “открадна ” американската компания
Какво “открадна ” Apple от Lamborghini

Apple разраства екипа си

Знаеше се единствено, че компанията от Купертино желае да пусне на пазара изцяло самостоятелен автомобил, който да промени играта. Оказва се, че с Project Titan, каквото име носеше създаването, може би е свършено.

Миналия месец дявол ясно, че най-малко до 2028 година колата на Apple няма да стартира да се създава, а в този момент разбираме, че тя въбоще няма да види бял свят, съгласно Bloomberg.

Не е ясно за какво тъкмо се е стигнало до това решение, само че се твърди, че тази новина е била обявена на чиновниците, работещи върху Project Titan, от двама от шефовете в компанията. 
 Снимка 556914

На чиновниците е било казано, че ще бъдат трансферирани към други планове, занимаващи се с създаването на генеративен изкуствен интелект.

Решението на Apple идва на фона многото съкращения в софтуерния бранш през последните месеци. Много чиновници от компании като Meta и Гугъл изгубиха работните си места, напомня още InsideEVs. До последно се твърдеше, че електрическият автомобил на Apple ще коства към 100 000 $ и ще предлага самостоятелни функционалности на ръководство, само че няма да е изцяло самостоятелен.
 Магнус Остберг, софтуерният шеф на Mercedes, за бъдещето на колите
Бъдещето на колите - съгласно софтуерния шеф на Mercedes

Магнус Остберг има ясна визия за това по какъв начин се вършат нещата

В създаването на колата са били ангажирани към 1000 чиновници, а годишните разноски на Apple за Project Titan са възлизали на 1 милиард $.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР